Vilket webbhotell för en webbplats som driver mycket trafik?

En av de vanligare frågorna som vi brukar få rörande webbhotell är hur trafiken via din webbplats påverkar ditt webbhotell-paket. Det är sant att med mer trafik på din webbplats kommer det krävas mer bandbredd och andra resurser från ditt webbhotell.

Tar vi större e-handlare så som konstlagret som säljer canvastavlor, målningar och skulpturer. Blir det mycket viktigare att ha en webbhotell lösning som tillåter att flera tusen besökare, besöker deras webbplats i månaden.

Tar vi exempelvis ordet canvastavlor har endast det sökordet nästan 6000 unika sök varje månad.

Detta innebär att det finns en oerhörd stor potential att driva väldigt mycket trafik. Även sökordet tavla har nästan 7000 sök. Detta är endast två sökord utav tusentals.

Helt plötsligt blir det mycket viktigt att kika på vilka mer kraftfulla alternativ det finns på marknaden.


Vps för en större e-handel

Tar vi konstlagret som exempel. De driver över 10000 besökare i månaden vilket betyder att de ständigt har trafik på webbplatsen. Vi brukar alltid rekommendera att då uppgradera sin hosting till vps. Det är det bästa sättet att gardera sig för att inte förlora potentiella kunder vid eventuell nedtid som kan uppstå med ett vanligt webbhotell.

Vidare är inte bara trafiken det du ska hålla koll på utan det kommer vanligtvis att finnas en bandbreddgräns och en tidsbaserad avgift för denna mängd bandbredd. Här rekommenderar vi att du tittar på hur många bilder, videos och funktioner som din webbplats har innan du överväger hur mycket bandbredd du kommer att behöva, eftersom grundläggande statiska webbplatser med låg trafik kan ses som nästintill gratis om vi jämför med större företag med flera miljoner unika besökare per dag. En grafikintensiv webbplats kräver vanligtvis minst 5 GB bandbredd per månad, medan de med e-handel butiker och exponentiella trafikmängder kan kräva allt upp till 20 GB data för att förbli funktionella, och ibland mer för multinationella webbplatser som Facebook som har tiotals miljontals användare som loggar in varje dag för att använda deras tjänster.


Är du verksam i flera länder?

Konstlagret i detta fall har flera domäner som inriktar sig på flera marknader. Detta är viktigt att ha med i beräkningen. Tack vare internet är det nu lättare än någonsin att sälja till andra marknader i andra länder.

I detta fall har konstlagret flera domäner vilket kan vara bra ur ett webbhotell perspektiv. Eftersom om du vet om att exempelvis din .se domän driver väldigt mycket trafik, men din .dk domän drar väldigt lite trafik.

Då kan vi skapa sektioner i ditt webbhotell-konto, där exempelvis din .dk domän ligger på ett enklare webbhotell-paket och din .se domän ligger på en vps eller en dedikerad server.

Samtidigt kan vi argumentera för att hålla allt på en och samma domän. Det finns många exempel på där webbplatser har nått stora framgångar genom att bygga upp en viss auktoritet och därefter använda den mot andra marknader genom att översätta till andra språk och så vidare.


Avslutningsvis

Skulle det vara så att ni vill komma i kontakt med oss, kan ni göra det på
alexander@tribusoft.se.