Webbhotell för företag

När det kommer till de vanligaste kostnaderna för ett nystartat företag brukar oftast webbhotell finnas med. Detta eftersom att de allra flesta företag behöver en webbplats i dagens samhälle. Precis som med övriga företagstjänster man betalar för vill man att webbhotellet har god kundsupport, stabilitet, prestanda och ett bra pris. Med det sagt har priserna för dessa tjänster blivit allt mer kostnadseffektiva.

Ett företag som ska välja webbhotell bör veta vad det vill med sin webbplats, vilka funktioner som behövs och hur företaget vill att webbplatsen ska se ut på sikt, t ex om 2, 3 år. Du som företagare bör också ställa dig frågorna;

  • Hur mycket kostar det att uppgradera mitt webbhotell-konto när din trafik ökar?
  • Vad kostar ytterligare domäner?
  • Hur ser uppsägningen ut på webbhotellet?
  • Hur ofta gör de backups?

 

Webbhotell för en företags hemsida (Trafikskola)

Beroende på vilken bransch du är verksam inom kommer kraven se annorlunda ut. Tar vi ett exempel om trafikskolor. Jag brukar använda dessa verksamheter som exempel för att det brukar göra sig väldigt bra. 

En trafikskola som jps trafikskola stockholm är verksam i närliggande områden runt om i Stockholm. Deras webbplats är viktig ur flera perspektiv, men framförallt för att kunder ska hitta dem och därefter fungera som navigering till att nå deras ändamål om de ska anmäla sig till en handledarkurs eller boka in kör lektioner. 

Poängen här är att deras webbplats är en vital del i deras verksamhet. Därför behöver de ett webbhotell som har minimal drifttid och ett webbhotell som kan skala upp deras konto i takt med att trafiken ökar. 

Deras webbplats har runt 5000 besökare i månaden estimerar vi. Låt säga då att de fortsätter optimera sin webbplats för SEO och trafiken skulle sticka iväg till 10 000 besökare. Detta skulle potentiellt innebära att deras kunder kommer två dubbleras. 

Här blir det då viktigt att webbhotellet kommer kunna hantera den trafikökningen. 

Vi brukar rekommendera att börja använda en VPS när trafiken ökar över 10 000 användare. Misshosting har många bra VPS alternativ.

Tar vi en ytterligare trafikskola som exempel, men en som driver något färre användare kan vi kika på motortrafikskola i Järfälla. Vi uppskattar att deras trafik ligger omkring 1000 besökare i månaden. Här blir det inte lika viktigt med vilket webbhotell som webbplatsen ligger på. 

Givetvis stämmar samma principer in som tidigare nämnt. 

Men här blir det inte tal om en VPS då trafiken fortfarande är låg när vi slår ut den på en hel månad. 

En tumregel att gå efter är när trafiken börjar närma sig 500-1000 på en dag, då måste du säkerställa att ditt webbhotell klarar av den trafiken.

Det sista du vill är att webbplatsen ligger nere och gå miste om nya potentiella kunder.