Webbhotell för informationssida

Om du ska nå så många kunder som möjligt med din verksamhet är det alltid bra att ha en närvaro på nätet, då är det viktigt att du skaffar en hemsida. Olika hemsidor kräver olika mycket beroende på vad du har för mål med hemsidan.
 

En E-handel är en av de mer krävande typerna som ofta innebär att du måste skaffa ett ganska kostsamt och stort webbhotellspaket. Detta gäller dock inte alla hemsidor och många som har hemsidor med mestadels information gör ofta misstaget att köpa ett dyrare webbhotellspaket än vad de egentligen behöver.

Vi tar ett case för att göra detta mer svart på vitt vad en informationshemsida innebär. Exempelvis företaget Tectorius som säljer tjänster i form av Taktvätt, försegling, ytbehandling och takmålning i stockholm. Eftersom de säljer tjänster och har deras hemsida som en grund för att förmedla information om deras tjänster samt kontaktinformation för bokningar av dessa tjänster så kräver inte det jättemycket av ett webbhotell. Här kan alltså ett mindre webbhotellspaket fungera alldeles utmärkt för deras ändamål, vilket gör att du som egenföretagare kan spendera mindre pengar på din online närvaro men ändå få ut allt som du vill av din hemsida.

Alltså kan detta otroligt billiga webbhotellspaket fylla funktionen mycket väl.
 

Miss hosting

Miss hosting är en väletablerad aktör som erbjuder de alla sorter av olika paket men för den här typen av informationssida typen funkar deras Basic erbjudande bra för endast 9 kr, då du får en bra bas för din enklare typ av hemsida.

Du får även följande funktioner:

  • Obegränsat antal e-postadresser
  • 100 GB redundant lagring
  • 1GB/s Internetanslutning
  • 100% av 1 CPU Kärnor
  • 10 MySQL Anslutningar
  • 512MB PHP Minne
  • 1 klicks installation av wordpress

En sak som är värd att tillägga är att trafiken på hemsidan spelar en viss roll, ett större företag med mycket trafik kan komma att kräva ett lite större paket, men eftersom det fortfarande är en informationssida är det inte alls lika mycket som en lika stor E-handel skulle behöva.
 

Vad är egentligen en informationssida?

En informationssida är alltså en sida som har mestadels information som innehåll precis som namnet föreslår, men att tillägga är det för text information. Grafik på hemsidor kräver ofta mer hastighet och utrymme vilket gör att större paket krävs. Även om en video kan innehålla information så hör det inte till detta begrepp. Grafik är något som kräver en hel del av en hemsida, så en grafik tung hemsida tillhör inte denna benämning.

Anledningen till att det fungerar på detta sätt är för att varje gång någon besöker en hemsida behöver ditt innehåll laddas in så att besökaren kan se och ta del av innehållet, så om du har mycket bilder som ska ladda in samtidigt i en hemsida kräver det mycket och kan göra din sida väldigt långsam om du inte har ett webhotell som kan leverera den hastigheten.

Detta utesluter dock inte bilder från din informationssida utan är mer en riktlinje så att man inte gör sin hemsida full av dem. Det är klart man vill göra sin sida snygg och anpassad för ändamålet men en enklare hemsida med mycket information och några bilder/grafik är inte ett problem. Nyckeln ligger i hur mycket och hur väl anpassad grafiken är.

Skulle du vilja ha hjälp med att bygga en enkel informations hemsida rekommenderar vi dig att vända dig till en webbyrå. Vi har tidigare använt denna webbyrå i Umeå som är riktigt bra.

Fler exempel på informationssidor:

Tjänsteföretag

Nyhetssidor

Communitysidor

Bloggar