EgenSajt

EgenSajt är ett webbhotell som huserar i låg-/mellanprissegmentet, där man sedan starten 2008 har etablerat sig på den svenska webbhotellsmarknaden. Baserat på hur denna leverantörs sajt är uppbyggd och det fackmannamässiga språk som används på sajten, ges intrycket att man kanske inte i första hand riktar sig till nybörjare utan lite mer vana sajtägare.

Detta intryck cementeras ytterligare av det faktum att EgenSajt erbjuder så kallad SEO-hosting, vilket är en tjänst som är riktad till SEO-företag och privatpersoner med ett större antal webbplatser. EgenSajt själva hävdar dock att de agerar webbhotell åt en blandning av större företag, mindre hemsidor och även politiska partier, d.v.s. alla möjliga slags kunder.

» Besök EgenSajt

Hostingpaket hos EgenSajt

Hos EgenSajt kan du välja mellan fyra olika hostingpaket: E-post standard, Standard resurser, Extra resurser och Anpassade resurser. E-posthosting är kostnadsfritt hos denna leverantör (det enda du behöver betala för är domänen), medan standardpaketet och paketet med extra resurser kostar 30 respektive 63 kronor i månaden (exklusive moms). Det paket där användaren själv kan välja resursmängd kostar upp till 2 467 kronor i månaden, men kan naturligtvis gå på betydligt mindre om inte mängden resurser maximeras.

I alla de tre webbhotellspaketen ingår ett kostnadsfritt SSL-cert, och standardpaketet är fullt tillräckligt för att driva de allra flesta mindre webbplatser. Medan vissa andra aktörer har valt att tillhandahålla obegränsad trafik åt sina kunder, har EgenSajt valt att begränsa trafiken. Om 1 GB trafik i månaden inte räcker och du behöver öka trafikmängden kostar detta extra (4 kr i månaden för 2 GB och 23 kr per månad extra för 5 GB). Även lagringsutrymmet är något begränsat.

Bland den tekniska jargong som förekommer på EgenSajts webbplats, finns två intressanta begrepp för dig som driver en WordPress-sajt: Redis och Memcached. Dessa portar gör det nämligen möjligt för dig att genom en koppling till cachefunktionen i din WordPress-installation förbättra laddtiden markant.

Support hos EgenSajt

Till skillnad från vissa andra webbhotell erbjuder EgenSajt telefonsupport utöver support via e-post. Via telefon har kundtjänsten öppet 8-21 på vardagar och 10-15 på helger, medan e-postsupporten finns tillgänglig alla dagar mellan 8 och 22. Under de sistnämnda tiderna är det även möjligt att få hjälp via Twitter.

Fördelar med EgenSajt

En fördel med EgenSajt är att du hos detta webbhotell kan anpassa mängden resurser utifrån dina specifika behov. Det gör att du inte behöver förhålla dig till en förutbestämd mall som är tänkt att passa alla kunder, utan att du kan anpassa webbhotellet till den grad att det passar just dina syften.

Du kan även välja mellan årsbetalning eller kvartalsbetalning, vilket är en annan positiv aspekt med EgenSajt. Detta är särskilt viktigt för sajtägare som driver ett stort antal sajter eller resursintensiva sådana. Det kan då vara mer logiskt att betala kvartalsvis istället för att betala för hela årsförbrukningen på en och samma gång.

» Besök EgenSajt