Inleed

Inleed har levererat webbhotell sedan september 2008 som en bifirma till webbyrån Yelles AB. Denna leverantör har kunder över hela Sverige och erbjuder såväl privatpersoner som företag domännamn, webbhotell och servertjänster. Inleed är en aktör som är belägen i Dalarna, med lokaler i Tällberg och Falun. Utöver webbhotell tillhandahåller Inleed även dedikerade servrar, VPS och andra servertjänster.

» Besök Inleed

Hostingpaket hos Inleed

Inled erbjuder sina kunder tre webbhotelspaket: Standard, Special och Återförsäljare. De tre paketen kostar 19, 29 respektive 99 kronor i månaden. Inleed är därmed ett webbhotell som positionerar sig i låg-/mellanprissegmentet på marknaden.

Den enda egentliga skillnaden mellan de olika webbhotellspaket som erbjuds är den mängd resurser som kunden får till sitt förfogande. Det innebär att du som kund inte behöver köpa tilläggstjänster bara för att du har valt ett mindre (och billigare) paket. Den enda gången då du kan behöva uppgradera är om du behöver mer resurser eller vill bli återförsäljare av Inleeds hostingpaket (återförsäljarpanelen ingår även i paketet “Återförsäljare”).

Den kontrollpanel som kunder till Inleed använder sig av heter DirectAdmin och ger tillgång till en hel rad olika funktioner för administrering av användarens webbplats. Från denna kontrollpanel är det bland annat möjligt att lägga till ytterligare domäner, hantera databaser, samt hantera och uppdatera hemsidans olika sidor. Via kontrollpanelen kan du även få tillgång till 70-talet tilläggsprogram såsom Joomla och WordPress.

Support hos Inleed

Inleed ger support via telefon alla dagar mellan 09 och 21. Under de tider då telefonsupporten har stängt kan du komma i kontakt med Inleeds support via livechatt. Om du föredrar att kommunicera via mejl, kan du även komma i kontakt med kundsupporten denna väg. Det räcker med att läsa omdömen på nätet från befintliga och tidigare kunder från Inleed för att förstå hur pass populär webbhotellets kundtjänst är, samt hur nöjda kunderna är med denna leverantör.

Under “Guider” på webbplatsen finner du en rad olika guider som besvarar de vanligaste frågor som ställs till kundtjänsten. Flera av dessa guider är videoguider, vilket gör det enkelt för kunder att följa med och lära sig hur man till exempel installerar VPN, byter namnservrar eller återställer sin sajt från en backup.

Fördelar med Inleed

Inleed är ett webbhotell som är såväl prisvärt som kvalitativt. Webbhotellets kontrollpanel ger tillgång till flera olika funktioner, och företagets kundtjänst är en av de bättre på den svenska marknaden. Inleed kan rekommenderas för både nybörjare (såväl privatpersoner som företag) och mer avancerade användare som vill experimentera med sin webbplats. Inleed erbjuder också bra tilläggstjänster så som automatisk marknadsföring

Att obegränsat antal databaser ingår även i de mindre hostingpaketen är ett stort plus med Inleed i jämförelse med de flesta andra leverantörer. Antalet databaser är nämligen ofta begränsat, inte minst i de billigare paketen, men Inleed sätter alltså inga begränsningar för hur många databaser du kan skapa och hantera på ett och samma webbhotellskonto.

Nackdelar med Inleed

Inleed är ett komplett webbhotell där bristerna är svåra att upptäcka, inte minst om man driver en mindre hemsida. De nackdelar som ändå finns med webbhotellet gäller resurser – prestanda, utrymme och trafikbegränsningar. Om du har tänkt bedriva e-handel eller har en webbplats med många besökare, eller en större och tyngre sajt, kan du komma att uppleva Inleeds begränsningar avseende serverminne, lagringsutrymme och trafik som ett problem.

» Besök Inleed