UnoEuro (f.d. Meebox)

Meebox grundades 2010 och har sedan dess växt i en ganska rask takt. Sedan december 2016 är företaget dock en del av koncernen Zitcom Group, som bland annat även äger UnoEuro. Meebox gick i och med sammanslagningen upp i UnoEuro, och alla tidigare kunder flyttades över till det nya webbhotellet.

Hostingpaket hos UnoEuro

Utöver det domänpaket som endast inkluderar domän, har du som kund fyra olika webbhotellspaket att välja mellan hos UnoEuro: Bronze Suite, Silver Vit, Pro Svit och Enterprise Suite. Prissättningen är liksom tilldelningen av resurser stigande, vilket innebär att brons- och silverpaketen lämpar sig bäst för privatpersoner och organisationer med mindre webbplatser. De två premiumpaketen är väl tilltagna och riktar sig till företag och privatpersoner med ett större behov av resurser och möjliggör mer snabbladdade sajter.

Alla paket innehåller 1-klickinstallation av WordPress och andra populära webbapplikationer. Du kan själv välja om du vill hyra ett utrymme på en ASP-kompatibel eller PHP-kompatibel webbserver i samband med att du gör din beställning.

Om du har ett behov av ytterligare domäner, extra utrymme i databasen eller SSL-certifikat kan du köpa till dessa i form av tilläggstjänster. All relevant information kring detta framgår av UnoEuros produktsida.

Support hos UnoEuro

UnoEuro har en relativt omfattande supportsida, där du kan hitta svar på vanliga frågor samt skapa ett supportärende genom att fylla i ett kontaktformulär. Ett plus med kontaktformuläret är att du kan bifoga bilder och andra slags filer, vilket gör att du inte behöver förlita dig helt på dina skrivkunskaper när du försöker förklara ditt ärende. De vanliga frågor som finns besvarade på supportsidan är indelade i olika kategorier, vilka gör det enkelt att hitta rätt i djungeln av frågor. Det går även att söka fram en artikel med hjälp av sökfältet på sidan.

Fördelar med UnoEuro

Den prismodell och de olika paket som UnoEuro tillhandahåller är enkla att förstå, tack vare den utförliga jämförelsetabell som finns att tillgå på produktsidan. Även om debitering sker i euro, visar UnoEuro även det aktuella priset omvandlat till svenska kronor. Detta är förstås en fördel för svenska sajtägare som är intresserade av att välja detta webbhotell.

En annan fördel med UnoEuro är det generösa antalet databaser som erbjuds i de billigare paketen. I bronspaketet får du två databaser, medan silverpaketet ger 5 st, proffspaketet 10 st och företagspaketet 15 databaser.

UnoEuros prissättning är konkurrenskraftig, inte minst i det lägre prissegmentet. Utöver en startavgift på 119,50 kr kostar inte brons- och silverpaketet mer än en tia respektive en tjuga per månad. Detta är priser i nivå med One.com, ett webbhotell som är känt för att ha bland marknadens lägsta priser.

Nackdelar med UnoEuro

Man får anstränga sig en del för att upptäcka nackdelar med UnoEuro. Om man ska vara petig är antalet databaser, som vi tagit upp som en fördel, en nackdel när det gäller de lite dyrare paketen. 10 respektive 15 databaser räcker förvisso ganska långt, men vissa andra aktörer erbjuder obegränsat antal databaser i detta prissegment. Med bakgrund av det känns 15 databaser som ett lågt antal för det största paketet.