5 olika sätt att tjäna pengar online

Behöver du extra inkomster eller vill du försöka skapa en inkomst på nätet som du kan leva på så finns det några saker som du kan tjäna pengar på. Även om det inte direkt behövs någon utbildning eller erfarenhet för att tjäna pengar på nätet så kräver ändå varje intäktskälla någon form av egenskap som du kan använda dig av.

Inspiration till artikeln är hämtad från Aktieskolan.se och deras artikel 13 bästa tipsen för att tjäna pengar hemifrån och online. Här nedanför är våra fem favorittips.

 

Investera på börsen (aktier & fonder)

Du kan börja handla med aktier, vilket kan ge dig en bra inkomst över tid men också en del förluster, vilket därför kräver att du är uppdaterad om marknaden och de företag som du vill köpa aktier i. För att handla med aktier behöver du öppna ett aktiekonto, vilket du kan göra hos ett flertal nätmäklare. Du bör öppna ett investeringssparkonto, vilket idag ger dig mest fördelar som bland annat att du äger de aktier du investerar i själv.

Därefter behöver du söka efter intressanta företag att köpa aktier i så att du kan se hur dina aktier förhoppningsvis ökar i värde. Att handla med aktier är enkelt, dock är det svårare att förutse vilka aktier som kommer att gå med vinst och vilka som kommer att gå med förlust. Som med mycket annat ska man inte lägga alla ägg i samma korg. Du bör också läsa på om företagen och ta del av råd och tips från experter, vilket du bland annat kan hitta hos flera av nätmäklarna.

Tänk på att du kan tjäna pengar på aktiehandel online men att du även kan förlora pengar. Att kunna leva på sin aktiehandel kan ta tid och det är inte heller säkert att det ens under tid kommer att gå. Dessutom kräver handel med aktier att du har ett kapital att investera, vilket kanske inte är aktuellt om du söker olika sätt att tjäna pengar online. 
Länktips: Investeringssparkonto.se

 

Bli influencer i sociala medier

Har du en bra personlighet som folk har lätt att fatta tycke för eller är du på något annat sätt en intressant person kan du starta en blogg eller ett twitterkonto där du delar med dig av dina livserfarenheter, upplevelser eller något annat spännande som intresserar besökarna. Genom att skriva intressanta blogginlägg eller videoblogga om ditt liv kan du locka besökare till din blogg.

När din blogg har fått ett stort antal följare kan du börja sälja in produkter till dina följare, vilket ger dig en viss procent eller en viss summa av företaget som du marknadsför. Detta kan ske genom att du skriver om produkterna eller att du publicerar en bild där du visar upp produkterna. Att bli en influencer på exempelvis Youtube kan också ge dig massor av intäkter genom att det visas reklam i samband med dina filmer.
Länktips: Youtube.com

 

Skapa en blogg eller hemsida och få affiliateintäkter

Ett annat sätt att tjäna pengar online är att annonsera för olika produkter som du kan hitta genom att gå med i ett affiliatenätverk. Här får du betalt varje gång som annonsen visas eller när någon trycker på annonsen och handlar en vara. Ibland får du en fast avgift och ibland kan du också få provision på försäljningen, vilket kan bli betydligt större belopp.

För att du ska kunna annonsera om olika produkter behöver du ha en blogg eller en hemsida som har många besökare. Besökare kan du få genom att skriva intressanta artiklar men också genom att optimera din hemsida eller annonsera själv. Om du får fart på din hemsida eller din blogg går det att tjäna bra med pengar på att vara med i ett affiliatenätverk.
Länktips: Wordpress.com

Skapa webbplats som har ett länk värde. Därefter kan du sälja länkar på den och tjäna pengar. Lanksamling är en sådan site.

 

Skribent till olika hemsidor och projekt

Är du duktig på att skriva intressanta texter, skriver du på felfri svenska eller annat språk och har öga för att snabbt kunna göra research så är ett arbete som skribent något som du kan välja. Att vara en skribent innebär att du skriver artiklar, pressreleaser, produktbeskrivning, recensioner eller något annat för en eller flera olika hemsidor. Du får oftast betalt per ord och om du lyckas skriva några tusen ord varje dag, vilket förvisso kräver att du har uppdrag, så kan du tjäna in en normal månadslön varje månad på ditt arbete som skribent.

När du arbetar som skribent så arbetar du hemifrån från din egen dator och under de tider som passar dig bäst, vilket innebär att det är ett jobb som passar dem som själv vill bestämma sina arbetstider. Är du exempelvis mammaledig, studerande eller behöver ett extrajobb så kan ett par timmars arbete varje dag ge dig flera tusenlappar i fickan varje månad.
Länktips: Fiverr.com

 

Sälj dina foton och bilder till bildbanker

Är du en duktig fotograf som tar intressanta bilder kan du sälja dina fotografier till olika bildbanker på nätet. Man får inte speciellt mycket betalt för en bild då företagen som köper bilder från bildbanker köper stora volymer och då betalar små belopp. Det innebär att du behöver samla på dig många bilder som du kan sälja till en bildbank så att dina bilder kan säljas om och om igen för någon krona och med många bilder så blir det på sikt många kronor.

Idag finns det ett överskott av bilder på djur, natur, städer och blommor. Därför bör du sikta in dig på att ta fotografier på exempelvis människor i farten, kontorsbilder, maträtter, sportbilder och den typen av bilder som intresserar företag. Företagen använder sina bilder för marknadsföring och därför så behöver du tänka dig in i vad företagen behöver för bilder för sin marknadsföring.
Länktips: Shutterstock.com