Surftown

Surftown är ett danskt webbhotell som verkar i mellanprissegmentet. Webbhotellet har vunnit flera konsumentundersökningar och test, bland annat flera priser i Alt om Datas jämförelse av hostingtjänster. Surftown ämnar att erbjuda sina kunder mest valuta för pengarna, ett löfte som bland annat inkluderar en kvalitativ produkt med en rad olika funktioner, men även en hög upptid, support av högsta kvalitet samt användarvänliga tjänster överlag.

Hostingpaket hos Surftown

Surftown erbjuder flera olika hostingpaket: Starter, Advanced, Plus, Premium och Webbshop. Företaget själva väljer dock att fokusera främst på “Starter”, “Advanced” och “Business Plus” så det kommer även vi göra när vi tittar närmare på de olika alternativen. Starter och Advanced lämpar sig bäst för privata sajter och bloggar, medan Business Plus riktar sig till företag och privatpersoner med lite större webbplatser.

Priset för de olika alternativen är 49, 89 respektive 229 kronor i månaden. I skrivande stund är dock priset på Advanced och Business Plus nedsatt till 49 respektive 57,25 kronor i månaden. Detta gör att du som vill prova på något av de mer omfattande hostingpaketen har möjlighet att göra detta till ett förmånligt pris. 14 dagars ångerrätt gäller för alla Surftowns hostingpaket.

Skillnader mellan de olika paketen

Vad ingår då i de olika webbhotellspaketen? Starter har plats för 1 hemsida och obegränsat antal e-postkonton. Den har en användarvänlig hemsidebyggare och du erbjuds support via e-post och chatt dygnet runt under årets alla dagar. Surftown hävdar själva att Starter har god WordPress-prestanda och att detta alternativ har en upptid på 99,9 procent. Detta är ett prisvärt alternativ för en mindre blogg eller sajt

Advanced har plats för 20 hemsidor och har större lagringsutrymme samt ett högre tak för den trafik som tillåts varje månad. Advanced riktar sig till dig som behöver lite mer än vad som inkluderas i startpaketet Starter, men inte har budet (eller behov) för Business Plus. Detta sistnämnda paket är ett professionellt webbhotell med bättre prestanda, telefonsupport och gratis backup. Business Plus riktar sig till företag och privatpersoner med större ambitioner för sina sajter.

Support hos Surftown

Alla kunder hos Surftown erbjuds support via e-post och chatt. Du når kundtjänsten på vardagar mellan 9 och 19 samt på helger mellan 10 och 18. Svar utlovas inom 24 timmar även då du väljer att kontakta supporten via e-post, medan du får svar inom 5 minuter om du väljer att chatta direkt med en medarbetare hos Surftown. Telefonsupport ges på vardagar mellan 9 och 16, men endast till VIP support-kunder (bland annat de som har valt paketet Business Plus.

Som sig bör finner du även svar på vanliga frågor på hjälpsidan. Där kan du bland annat läsa dig till hur du går tillväga för att konfigurera e-post på olika enheter, hur du skapar din hemsida samt hur du ändrar namnservrar och kommer igång med en WordPress-sajt.

Fördelar med Surftown

Surftown är förvisso inte ett av de billigare webbhotellen på marknaden, men de tillhandahåller ändå helt okej lösningar för privatpersoner och företag som vill ha användarvänlig hosting. En fördel med detta webbhotell är den väl tilltagna gränsen för PHP memory på 1024 MB. Detta är mer än nog för de allra flesta CMS såsom WordPress, Prestashop och Magento.

Nackdelar med Surftown

En negativ aspekt med Surftown är att telefonsupport endast erbjuds för VIP-kunder, samt att den kundtjänst som är tillgänglig för andra kunder har något begränsade öppettider. En annan sak som drar ner det övergripande betyget på detta webbhotell är att deras stöd för SSL lämnar mer i övrigt att önska – Surftown har stöd för SSL men säljer inte själva certifikat. SSL blir allt viktigare, inte minst för e-handlare, och att gratis SSL-certifikat via Let’s Encrypt inte ingår i paketen är närmast obegripligt.