FS Data

FS Data har verkat på den svenska marknaden sedan 1997 och är därmed en av landets äldsta leverantörerna av webbhotell. Denna leverantör är även ett av de största, och enligt egen utsago mest populära webbhotellen. FS Data är ett familjeägt företag som drivs från skånska Helsingborg. Under årens lopp har denna leverantör flera gånger blivit utsedd till Sveriges bästa webbhotell.

Hostingpaket hos FS Data

Loopia tillhandahåller tre hostingpaket: FS Premium, FS Pro och FS Platinum, vilka i tur och ordning kostar 149, 289 respektive 995 kronor per månad. Den stora skillnaden, utöver att mängden resurser som sig bör justeras i nivå med månadskostnaden, är att flytthjälp och SSL-certifikat ingår om du väljer FS Platinum. Dessa bägge tjänster är tilläggstjänster som inte ingår i de övriga två hostingpaketen.

FS Data har tagit fram en alldeles egen kontrollpanel. Med hjälp av denna kan du hantera dina tjänster och få en överblick över dessa. Kontrollpanelen är enkel att använda men har hängt med i några år nu och skulle förmodligen kunna moderniseras. Det är dock en smaksak mer än någonting annat huruvida man föredrar FS Datas kontrollpanel framför andra webbhotells kontrollpaneler eller ej.

Support hos FS Data

Under de tider som Loopias kundtjänst har öppet kan du få support via telefon. Kundtjänstens öppettider är måndag-torsdag 08 till 22, fredagar 08 till 17 och helger 10 till 15. I samband med storhelger kan öppettiderna för supporten variera. Kunder som väljer paketet FS Platinum ges support dygnet runt.

Fördelar med FS Data

FS Data är ett etablerat varumärke. De har valt att satsa på kvalitet före kvantitet, vilket innebär att de inte nödvändigtvis har det största antalet kunder men att de värnar om dig som kund. Trygghet är ett av företagets ledord (de övriga två är teknik och miljövänlighet). FS Data vill att du känner dig trygg och snabbt får hjälp när du kontaktar kundtjänst. De erbjuder dessutom 30 dagars öppet köp, vilket betyder att du har möjlighet att testa deras webbhotell och kan säga upp avtalet inom 30 dagar om du inte skulle vara nöjd.

En teknisk fördel med FS Data är att de erbjuder ett stort antal MySQL-databaser – upp till 60 st databaser ingår även i det billigaste paketet. Många andra leverantörer erbjuder endast en eller ett fåtal databaser i sina billigare paket, och vissa leverantörer inkluderar inte ens 60 databaser i sina premiumpaket.

Hos FS Data kan du få support via telefon. Detta är någonting som långt ifrån alla webbhotell erbjuder sina kunder. Många, inte minst äldre personer, uppskattar fortfarande möjligheten att kunna ringa till en kundtjänst och få prata direkt med en person.

Nackdelar med FS Data

FS Data erbjuder inte support via e-post utan hänvisar till telefon. Bristen på e-postsupport är ganska unik för svenska webbhotell. Det är också någonting som kan avskräcka yngre målgrupper från att välja denna leverantör, då många yngre personer hellre tar kontakt via mejl än via telefon.

Vi upplever att FS Data är en leverantör som vet hur man tar betalt för webbhotell. De hävdar själva att de satsar på kvalitet framför kvalitet, och det märks inte minst när man jämför priserna på deras webbhotellspaket med motsvarande paket hos andra aktörer. Sett till det tekniska är dessutom trafiken inte obegränsad ens i det dyraste paketet.